4/10

Idag har vi glädjen att presentera två nya donatorer till barnhemmet.

Harriet och Staffan Karlsson, Karlskoga har valt att skänka 1kr/km!

Tusen tack :)


Rotary m.m.

Igår, tisdag, satte sig jag (Calle) och Christoffer i bilen för färd söderut. Närmare bestämt 1 mil enkel resa till vår grannort Degerfors.

Där väntade lunch samt presentation av Happy Walk för Rotary Degerfors. Allting flöt på bra för både mig och Christoffer då ingen av oss åkte på tunghäfta. Men så börjar man ändå på något vis bli van att prata om projektet, inte enbart mellan 4 ögon utan också inför grupper av människor. Saker och ting börjar sätta sig i ryggraden.

Responsen från Rotaryklubben i Degerfors var väldigt positiv! Vem vet, kanske ramlar det in ett litet bidrag från dem innan vi gått i mål? =)

Tack Rotary Degerfors för att vi fick möjlighet att sprida Happy Walk vidare!

Annars rullar saker och ting på i bra fart. Framför allt är det tiden som rusar iväg i omänsklig takt! Det är nu ca 3,5 veckor kvar till avfärd. 3,5 veckor! Det är runt 2.1 miljoner sekunder. Inte mer!

Vi vill nu även börja flagga för lördagen den 8:e oktober. Då är det hockey som gäller för hela slanten. Bofors Bobcats tar sig an Borås klockan 16.00 hemma i Nobelhallen här i Karlskoga. Som vi tidigare berättat skänker Bofors 2 kr för varje åskådare i denna match. Ni kommer även hitta oss fem bakom såväl stå samt sittplatsläktaren för att informera alla som vill om projektet. Där kan man även, om man vill, skänka en slant i de insamlingstunnor som kommer stå utplacerade. 8:e oktober alltså, glöm inte det!

Ytterliggare ett tack känns helt på sin plats. Detta tack riktas till vår senaste donator. Det handlar om Fredrik Carlson 31 år från Karlskoga som skänker härliga 1 kr/km! Stort tack Fredrik!

På bilden nedan tar Calle ton inför publiken medan Christoffer håller i kameran med stadig hand!
Hörs snart igen!


4 veckor

Idag är det 4 veckor kvar till vårt flyg lyfter till Bangkok. 4 veckor av förväntan, längtan, förhoppningar och förberedelser. Hur förbereder man sig inför något man inte vet vad det innebär? Dessa känslor är precis som metangas, man lyfts upp, precis som om man vore lättare än luft. Det fantastiska med människan är att man kan leva på hoppet. Vi måste bara hantera det varsamt nu och spara till senare. När vår metangas förvandlas till bly i våra skor får vi se till att ta fram reservförrådet av dessa upplyftande känslor så att vi kan gå vidare även när lederna värker och hjärnkontoret behöver repareras. Jag vet att alla kommer slutföra detta med flaggan i topp och jag är otroligt tacksam för all hjälp vi fått av alla Er.
Närmaste veckan kommer jag befinna mig i Portugal, men resten av Happy Walk-gänget kommer finnas till hands precis som vanligt.

De senaste donatorerna består av Anett Kohlscheen som generöst vill skänka 1kr/km, samt Jenny Kempe som skänker 30öre/km. Tack underbara ni!

Ha en bra vecka allesammans!
/ Sofia


Förändring.

Vi tyckte det var dags för en ny header här på bloggen, vad tycker ni? :)

Vi fick även önskemål att skriva våra namn under bilden, så även det är ordnat! Nu har ni ett ansikte på den som skriver ;) Som i just detta nu är jag, Evelina!

Ha en trevlig dag!


En dag på Happy Walk jobbet.

Idag blev det en promenad på fyra timmar och dryga två mil. Calle hängde med på den absolut största delen av den promenaden, men då jag (Sofia) hade ett paket att hämta ut bland annat, så blev min lite längre. Calle, den token, ska iväg och träna fotboll sen också.
Efter att jag höll på att kliva på en huggorm och sedan göra i trosan blev dagens promenad inriktad på just djur. Vi träffade på en hel del trevliga saker som jag förevigat med min rosa, halvtrasiga kamera. Förutom ormen träffade vi på lite kossor, hästar, hjortar, sniglar och en fluga som jag inte hann fota innan den flög in och spenderade sin sista tid i min näsa. Och en riktigt, riktigt neongul citronfjäril som hade varit otroligt spännande att få föreviga.

Vi svängde förbi Bodins också och hälsade på Evelina och hennes mor Susanne, samt ännu ett djur, lilla vovven Vera. En trevlig paus i en trevlig promenad. Det här borde man väl kunna vänja sig med, om det bara vore lite varmare...




   

   

     


Aero Träningscenter

Ännu ett företag har valt att stödja barnen på barnhemmet i Muang Mai!

Aero Träningscenter har valt att skänka 2,22 kr per vandrad kilometer!

Så även denna kväll somnar vi med ett leende på läpparna!

Ett stort tack!!

Vill ni veta mer om Aero kolla in hemsidan http://www.aerotrainingcenter.se/




Radio P4 Värmland

När jag (Sofia) låg och sov och Calle visade sig vara upptagen så blev Evelina tagen på sängen när Radio P4 Värmland ringde upp henne och frågade om Happy Walk. Men personligen tycker jag att hon skötte sig exemplariskt, för hade det varit jag så hade det nog mest blivit pannkaka av det faktum att jag hade varit totalt oförberedd, och kanske framför allt, nyvaken. Bra jobbat Evelina! Hoppas att det var några vänliga själar som hörde det så att det kan generera i ännu mer välfärd till de underbara barnen i Muang Mai!

Klippet kan du lyssna på här, spola fram till ca 20.10 så startar intervjun strax efter det.



Uniflex Karlskoga!

Happy Walk har fått ytterliggare en företagsponsor! Denna gång är det bemanningsföretag Uniflex AB (Karlskoga) som åtagit sig att skänka en slant inför vår vandring. Uniflex skänker 2 kr för varje vandrad kilometer. Vi lyfter återigen på hatten, bugar & bockar för att avsluta med ett rungande sjungande tack!

Vill ni veta mer om Uniflex och dess verksamhet? Surfa då in på www.uniflex.se för att läsa mer.
Stort tack Uniflex för er gåva!

Ha nu en fortsatt trevlig kväll där ute i höstrusket!


Godnattsagan

Vi kunde bara drömma om att människor var så givmilda som de faktiskt är, men då det har visat sig att drömmar faktiskt kan bli sanna får John Blund leverera sponsorerna för i afton. De senaste dagarna har det dykt upp några nya, välkomna, sponsorer till Happy Walk.

Ett gigantiskt tack riktar vi ikväll till Annie & Monica Kindgren som skänker 50öre/km, Thomas Sättermann & Kaarina Mutaniemi som skänker 1kr/km och Mervi Cederlund som väljer att skänka 50öre/km.


Vill du eller ditt företag också vara med och skänka pengar till Happy Walk? Skicka ett mail till [email protected] med ditt företagsnamn/namn, ålder, ort och vilken summa du vill skänka per avverkad km.

Nu tar vi kvällen, för imorn ska jag (Sofia) och Evelina ut och ge trampdynorna en rejäl omgång! God natt familjen!

Compeed

För någon vecka sedan skickade jag (eve) iväg ett mail till företaget Compeed i hopp om att dom skulle vilja sponsra oss med skavsårplåster. Idag fick jag hem ett paket fullt med Compeed till Happy Crew! Tusen tack återigen Compeed för er hjälp - dom kommer garanterat gå åt :)






En glädjande fråga med ett glädjande svar

Mary skickade en väldigt angenäm fråga om våra affischer, vilket vi självklart blir oerhört glada över, eftersom vi vill hjälpas åt att sprida Happy Walk-kärleken vidare runtom i Sverige. Svaret är att vi har ett fåtal affischer kvar som skall skickas runt till några städer i Sverige där vi har släkt och vänner, men vi har en pdf-fil med affischerna som vi mer än gärna skickar vidare. Vill du hjälpa till att färglägga Sverige med våra vackra Happy Walk-affischer? Skicka ett mail till [email protected] så skickar vi pdf-filen på momangen!



Stockholm!

Sådärja, nu har jag (eve) & Calle varit uppe till Huvudstaden några dagar för att ordna visum till sällskapet! Vi trodde vi skulle få visumet redan dagen efter (som vi tidigare fått) men icke. Under Tisdagen skulle dom vara redo att hämtas :)

Små saker som börjar falla på plats och få en helhet i allt nu!

Ha en trevlig helg allihopa och tack till alla er som hjälper oss med allt från sponsring till små saker - ni är guldvärda!










Harrys Karlskoga!

Håll i er, här kommer nästa fantastiska bidrag:

Harrys Pub & Restaurang Karlskoga skänker helt otroliga 10 kr/km!!!

Detta är Happy Walks största bidrag hittills vilket vi så klart är sjukt tacksamma för. Ett stort tack till Johan Nilsson, ägare av Harrys Karlskoga för detta generösa bidrag. Som om inte dessa 10 kr/km vore nog har även personalen på Harrys gått ihop för att skänka 1 kr/km.

Fantastiskt, härligt, wow!
Mer är så klart på gång. Håll utkik här på bloggen för att hålla er uppdaterade!

Hörs snart igen!
Hälsningar ett glatt Happy Walkgäng!


12/9

Affischerna är klara och hur fina som helst!

Tack så mycket för hjälpen Jenny :)

Det är Arena Reklam som sponsrat oss med dessa fina affischer som kommer

pryda Karlskogas gator, och även fler städer!

 


Ljuset i mörkret.

Hej, alla Happy Walkanhängare!

Det är tuffa tider vi lever i just nu. Det är flygkrascher, båtar som sjunker, inbördeskrig, revolutioner, fattigdom, svält och till råga på allt 10-årsdagen av 11:e septemberkatastrofen i USA.

Och visst är det lite så det känns när man går in på nyhetssidorna på nätet eller öppnar morgontidningen? Det mals på med negativt, negativt och negativt…

Det är här någonstans Happy Walk kommer in som frälsaren och räddningen i min värld. För Happy Walk är för mig verkligen laddat med tusen procent ren och skär positiv energi! Från att i början ha varit ett litet frö och en tanke hos först Calle och sedan oss båda tillsammans, har det utvecklats till något långt större än jag hade kunnat föreställa mig. Och det bara växer och fler och fler engagerar sig och visar stöd och allt är, på riktigt, väldigt överväldigande.

I en värld som blöder är Happy Walk, åtminstone för mig, ett plåster på några utav de där såren.

Och tillsammans kan vi, faktiskt, göra ännu mer för att sprida lite positivt i dystra tider. Tipsa vänner, arbetskamrater, främlingar, familj och släkt om Happy Walk! Eller någon annan välgörenhet om det känns lämpligare! För genom att hjälpa andra, visa stöd och visa välvilja mot en främling hjälper man också sig själv.

Det är på riktigt, otroligt berikande! Och även om vi inte kanske räddar världen så visar vi iaf att vi är beredda att hjälpa till.

Och på mig har jag den berlock som vi alla fick en varsin av Evelinas mamma Susanne som en ständig påminnelse om både Happy Walk, men kanske framförallt som en symbol att det är när det är som tyngst vi ska kämpa som hårdast.

Oavsett om det må handla om en långpromenad i Thailand, eller den tuffa vardagen som omger oss.

Ha det fint alla!
/ Christoffer


Roll up!

Check this out!


Happy Walk har fått sin alldeles egna roll up. Denna kommer användas vid flera tillfällen då vi ska "visa upp oss" för allmänheten. Bland annat i matchen Bofors-Borås, som vi tidigare berättat om, men även vid andra tillfällen runt omkring i staden.

Vi tackar Bergslagsbild AB i Karlskoga för sponsringen av denna schysta roll up!

När vi ändå är inne på tackspåret vill vi passa på att tacka de senaste privatdonatorerna i form av Eva Davidsson 61 år från Karlskoga samt familjen Harrysson/Waaernér från Uppsala. Tack snälla ni!


Dubbelt upp!

Torsdag och kvällskvist i all ära - men nu tänker jag slänga upp två stycken tidigare nämnda sponsringar från företagen Arena Reklam samt Merell.

Arena Reklam har erbjudit sig att sponsra Happy Crew med tröjor, affischer samt annat smått och gott som vi givetvis är oerhört tacksamma för. Här är resultatet av en av de 5 tröjorna vi fick. (grabbarna har en pike variant av tröjan). 

Nu kan ni återgå till soffliggandet! :)

Tack för mig /eve


PM-Hem!

I förra inlägget utlovades en presentation av nästa företag som valt att stötta Happy Walk.

Det finns ingen anledning att vänta med detta tycker vi!

Företaget är PM-hem i Karlskoga. De har valt att skänka otroliga summan 5 kr/km! Vad ska man säga? Vi är ännu en gång stumma av tacksamhet!

PM grundades 1993 av syskonen Per och Maria Henning,därav namnet PM (PM-hem AB). De har specialiserat sig på försäljning av produkter inom bad,dusch och hälsa.

 

Här hittar man bland annat bubbelbad, duschkabiner, badrumsmöbler och mycket, mycket mer.

Surfa in på deras hemsida för att hitta mer information om företag samt deras produkter och tjänster.

 

Som om inte detta vore nog har ägaren, Maria, tillsammans med sin man Håkan och övriga i familjen valt att privat donera 1 kr/km. Stort tack även för detta!

 

Som ni märker händer det grejer kring Happy Walk var och varannan dag nu. Det märks att äventyret verkligen närmar sig med stormsteg.

 

Avslutar detta inlägg med lite bilder från PM:s lokaler på Hangarvägen i Karlskoga samt ett STORT TACK till er!

   
 


Som Hemma Café

Ärsch, vi orkar inte vänta till imorgon!

Här kommer därför nästa presentation av företag som anslutit sig till Happy Walk!

Det är Karlskogas hetaste och mest välbesökta café, Som Hemma som bestämt sig för att stötta barnhemmet i Muang Mai.

Detta gör man genom att skänka fantastiska 1 kr/km för varje deltagare som tar sig hela vägen in i mål. Det betyder alltså att det som mest kan bli 5 kr/km. Och om ni frågar oss i gruppen är det inget snack om att det kommer bli just 5 kr/km i slutändan. Det här kommer så klart göra att samtliga i gruppen kommer kämpa än mer för att ta sig hela vägen fram. Något som vi givetvis är övertygade om att klara!

Tusen tack Alexandra Asp som är ägare av Som hemma för ert stöd!

Alexandra t.v tillsammans med kollegan Kristin!

På torget i Karlskoga hittar ni Som hemma Café. 



Vi är återigen stumma av tacksamhet!
Imorgon kommer det faktiskt ännu mera! Håll utkik!

Ciaoo!


KIK

Idag ringde klockan 06.30.

Frukostmöte med KIK (Kvinnor i Karlskoga) stod på tapeten! KIK är en medlemsorganisation för kvinnor som driver företag i Karlskoga och Degerfors. De träffas regelbundet för att berätta om deras verksamheter, knyta kontakter, utbyta tjänster osv.

Happy Walk var inbjudna till detta frukostmöte av styrelsens ordförande Pialill Ring. Pialill har, som vi berättat om tidigare, hjälpt oss en hel del den senaste tiden. Hon har kommit med massa idéer, hjälpt oss sprida budskapet om Happy Walk vidare, kommit med ännu fler idéer m.m m.m.

Återigen, stort tack för din hjälp så här långt!

Mötet gick jättebra då vi fick 10-15 minuter på oss att berätta vad Happy Walk handlar om. Ingen av varken mig (Calle) eller Christoffer åkte på tunghäfta utan allt flöt på i bra takt. Responsen var väldigt god från deltagarna då flera lovade att göra någonting för att samla in pengar. Vi hade även med vår sparbössa som fick vandra runt i lokalen. Efteråt kunde man lätt konstatera att den hade ökat i tyngd. Tack alla vänliga själar som befann sig på mötet!

Det börjar helt klart märkas att promenaden närmar sig med stormsteg. Kalendern för de två kvarvarande månaderna i Sverige börjar alltjämt fyllas på med liknande möten, evenemang etc etc. Hur kul som helst om ni frågar oss!

Vi vill även passa på att rikta ett stort tack till vår senaste i raden av donatorer. Familjen Edström från Karlskoga, bestående av Peter, Anton, Ida samt Nora skänker 30 öre/km!

STORT TACK för er gåva!

Imorgon kommer nästa i raden av företag som valt att donera pengar presenteras här på bloggen. Vårt tips är att ni håller utkik!

På kärt återseende.


Happy Walkfest

Det börjar som bekant dra ihop sig för avfärd mot sydligare breddgrader. Men en hel del jobb på hemmaplan kvarstår fortfarande.

En del i detta är den fest som är inbokad på Break Bar här i Karlskoga. Festen kommer gå av stapeln lördagen den 15/10. Hit är så klart alla som känner för det välkomna (en bra grej är dock att ha fyllt 18 år). Vi hoppas givetvis på så många gäster som möjigt då inträdet (50 kr) går direkt till stiftelsen Happy Child.

För några dagar sedan visade Eve upp hennes fina "drickslåda" som hon tillverkat för egen hand. Denna kommer stå utplacerad i baren hela kvällen. Även dessa pengar kommer följa med i insättningen till Happy Childs konto.

Så dricksa på bara! 

Alltså, lördagen den 15/10 är det festligheter som gäller. Och ingen blir gladare än vi om just du väljer att dyka upp!

Fest var det här!
Ciaoo!


Merrell igen!

Som vi tidigare berättat om hörde skotillverkaren Merrell footwear & apparel av sig till oss angående sponsring av skor.

Något som vi självklart tackade ja till!

Nu har således skorna anlänt till oss här i Karlskoga. Jag (Calle) och Christoffer valde ut ett par tofflor att kunna använda oss av när vi kommit fram till varje hållplats medan tjejerna i gänget hittade riktigt fina vandringsskor. Nu är det med andra ord bara att börja gå in dem så vi minskar risken för skavsår och annat tråkigt!

Tack, återigen, Merrell för denna generösa gåva!

Se vilket härligt torn av skolådor...
Det var allt för nu.
God natt på er!




Dricks.

En gammal sliten spiklåda som jag (eve) fann på loppis för några helger sedan fick en ny skepnad och kommer numera pryda Break Bar & Cafés bardisk fram till promenadens slut! Vill ni lätta plånboken på smågrus (eller stort) så vet ni vart vår Happy Box står :)


En stjärnhimmel fylld av hjärtan

Happy Walk har fått en alldeles egen stjärnhimmel numera. Men våran himmel är inte fylld med stjärnor, den är fylld med en oändlig mängd stora, varma hjärtan. Varma hjärtan som ger oss stöd i det vi gör och sprider ordet vidare till andra hjärtan. Tack för att ni är så många som hjälper oss!

Ett speciellt tack riktar vi idag till Kamilla Eriksson och hennes son Benjamin som idag har gett ett varsitt hjärta till Happy Walk-himlen i form av en donation på 1kr/km.
TACK!




Det rullar på!

Som om inte föregående inlägg vore nog fortsätter vi med fler fantastiska nyheter.

Idag blev det nämligen klart att Karlskogas stolthet i hockeyrinken, Bofors Bobcats, stöttar Happy Walk.

Detta genom att dels ha med oss i matchannonsen inför mötet med Borås den 8/10. Men tro för all del inte att det slutar där! Under matchen kommer det även finnas två stora oljefat som är omgjorda till sparbössor placerade bakom läktaren där man som publik mer än gärna får skänka en slant till Happy Walk när man har vägarna förbi. Sist men absolut inte minst, BIK kommer även skänka 2 kr/åskådare under denna match!

Vad ska man säga? Vi är så otroligt tacksamma för denna hjälp!

Även fast matchen inte äger rum förrens om drygt en månad vill vi redan nu uppmana er alla där ute att ta er till Nobelhallen för att se krigarna i BIK spöa skiten ur pojkarna från Borås. En match där ni inte bara kommer stötta laget på isen utan även barnhemmet i Muang Mai. Låter inte det som en bra kombination?

Vi kommer självklart tjata på er mer när matchen närmar sig, var så säkra!

Stort tack till sportchefen i Bofors, Stefan Bengtzén, för att du tog dig tid att lyssna på oss samt föra vår önskan vidare i föreningen! Stort tack även till alla er andra i föreningen som tror på detta!




Ett ganska långt inlägg som inte riktigt tar slut här.

Detta för att vi även vill tacka den senaste i raden av privata donatorer. Denna gång är det Mark Selmer från Karlskoga. Mark skänker fantastiska 1 kr/km! Tusen och åter tusen tack!

Happy Crew kommer, som så många andra kvällar, somna med ett leende på läpparna!

På kärt återseende!


Arena Reklam

Idag presenterar vi stolt vår nya företagssponsor i HappyWalk-familjen som är Arena Reklam.

Vi var i kontakt med en tjej som heter Jenny på Arena Reklam som hade hört talas om oss via Facebook och vår grupp. Dom ville givetvis vara med och sponsra vår promenad med både affischer, tröjor till Happy crew och sist men absolut inte minst - generösa 5 kr/km.

Glädjen av nya sponsorer är stor, ett leende från ena örat till det andra! :) Tack Tack och återigen tack Arena Reklam för erat bidrag.

Kika in på deras hemsida här!

Bilder utlovas då tröjor samt affischer är på plats :)


Some pics!

För några dagar sedan begav sig jag (Calle) ut på en 2 milare tillsammans med mina gode partners Sofie och Sofia. Vi hann igenom en hel drös med statsdelar i vår kära hemstad Karlskoga.

Precis som våra ben fick även kameran jobba sig varm vid några tillfällen.

Se & njut:

  
    


Hos familjen Happy

Under helgen har vi utökat vår Happy Walk-familj markant, framför allt på Facebook. Vår grupp, som du hittar här, har gått från ca 700 medlemmar till nästan 1100 på bara några timmar! Mycket av detta är tack vare fantastiska Pialill Ring som engagerat sig i vårt projekt. Stort tack till dig, Pialill!
Om du inte är med i gruppen än så är det inte en dag försent nu! Vi vill bilda världens största och gladaste familj!

Dessutom har vi gladeligen mottagit nya donationslöften i helgen. Inte mindre än tre nya donationer har rullat in från Jaxon & Pixie Orr, som trots deras ringa ålder på 4 resp. 2år har valt att skänka 50öre var per km, Kerstin och Anders Joelsson som skänkte lite kärlek från Skåne i form av 1kr/km samt Ann-Christine Andersson som generöst skänker 55öre/km till Happy Walk. Underbara ni!

Vill du vara med att skänka pengar till Happy Walk eller har du några frågor till oss? Skicka iväg ett mail till [email protected] eller gå in på happywalk.se för fler kontaktuppgifter.


Kärleksyra

Vet ni vad? Evelinas mamma, Susanne, är en person med ett gigantiskt hjärta. En ängel skulle smälta in i tapeterna bakom henne. Hon är stark, positiv, godhjärtad, snäll, engagerad, utåtriktad... ja, jag skulle kunna fortsätta rada upp adjektiv om henne tills alla tecken tar slut, men även jag har en tid för läggdags.
Det jag (Sofia) bara ville poängtera är att Susanne förmodligen är det största stöd vi har, och även kommer få, under vårat Happy Walk-projekt. Hon är så omtänksam och mån om oss fem ungdomar att det nästan gör ont att ta emot hennes godhet. Även om jag bara träffat henne ett fåtal gånger känns det säkert att säga att hon redan inspirerat mig till att bli en gladare och starkare människa. Tack för att du är vår största kärlekssponsor, Susanne!
Tack också till dessa fantastiska berlocker du gav oss som en bestående motivation när vägarna känns för gropiga och skavsåren för stora. De kommer följa med under hela vägen, och viktigast av allt, vi kommer aldrig ge upp!


Anja Storyteller Ek.

Jag, Christoffer, är precis hemkommen från Sofia där hela gänget i Happy Walk ikväll sammanstrålade för att, dels fika, men framförallt bli intervjuade. Karlskogas egen frilansande journalist, Storyteller Anja Ek, hade nämligen hört talas om vår idé och ville höra oss tala om den first hand.

Men innan hon hade anlänt tjoades och tjimmades det om att det nu faktiskt är mindre än två månader kvar tills vi ska iväg. Två månader. Det kan för vissa tyckas vara en ganska lång tid, men för ett gäng som inväntat oktober sedan februari-mars någon gång är samma tidsintervall i sammanhanget sjukt kort. Vi är nästan där.

Anja och hennes fotograf Mats anlände så och gjorde oss sällskap på verandan där det var uppdukat med kaffe för de vuxna och saft till barnen, samt ett gemensamt fat med hembakade smaskigheter blandat med inhandlade diton.

Och det är då, iaf för mig, när man sitter där och berättar som man inser hur verkligt allt faktiskt är. Att vi ska iväg. Att det inte bara är ännu en i raden av idéer man kommer på som sedemera rinner ut i sanden. Den 24:e oktober lämnar vi faktiskt Sverige för, vad som mycket väl kan komma att bli, det största äventyret i våra liv. Och om det överträffas, iaf ett av de största. Inte illa pinkat det heller.

En genuint intresserad Anja matade på med frågor och vi svarade både sanningsenligt och med humor i lagom dos vilket gjorde det hela till en riktigt trevlig pratstund. Efter ett kort ombyte till promenadoutfit och med ryggsäckarna på plats tog sedan Mats lite kort på oss allihop inför det kommande reportaget.

Var exakt det kommer synas är inte klart än, det beror helt enkelt på vilken/vilka tidning/ar som vill köpa storyn och sätta i print.

Men ni kan vara lugna, så fort vi vet, så kommer ock ni få göra.






That's what friends are for

Kärleken blomstrar under Happy walk-himlen! Hanna Randén med familj har bestämt sig för att tillsammans skänka 1kr/km och Daniel Hagström & Angela Carlsson har valt att skänka 50öre/km. Hur tacksamma är vi? Jag tror inte ens Pippi Långstrump skulle kunna bära all tacksamhet vi känner just nu.

Sponsring

Ett nytt tillskott i Happy Walk familjen är Kristina Bodin,
65 år från Karlskoga som valt att skänka 1kr/km.

Tack tack tack! :)

Fantastiska Susanne Janson!




Underbara Susanne Janson som förtjänar hela himlen. Tack för att vi får hjälpa dig och din stora familj!


Nyhetsmorgon

Imorn, kära vänner, får ni gå upp i ottan, skolka från jobbet och brygga er en stark kopp kaffe för att spetsa öronen och gnugga morgongruset ur ögonen framför tv4. Den fantastiska Susanne Janson, som driver barnhemmet i Muang Mai, kommer att medverka på Nyhetsmorgon under måndagen och det vill vi självklart inte att någon missar. För den som undrar vad det är för liten skattkista vi ska gå till i höst är detta ett alldeles förträffligt tillfälle att få en bra inblick i vad barnhemmet och Susanne verkligen gör för underverk med världen.
Se nu till att tugga upp kvällsmackan och svep ditt kamomillte och hoppa i säng, för snart är det dags att duka upp frukostbuffén framför tv4! Vi ses i morgonsofforna, kära vänner!


Fitness Magazine

Happy Walk sprids vidare. Denna gång är det Fitness Magazine som skriver om oss i deras blogg.

Fitness Magazine är ett stort träningsmagasin både i tidningsformat och på nätet, där dom har flera tusen besökare varje dag.

Detta tycker så klart vi i Happy Walk är fantastiskt bra! Ju fler som för upp ögonen för vårt projekt, ju mer pengar till barnhemmet i slutändan. Det är i alla fall vår tro!

Tack Fitness Magazine för att ni berättar om oss och på så sätt sprider ordet vidare!


2.6

Så där!

Då var 2.6 (lätta) mil avklarade för mig (Calle) och Sofia.

Efter att ha lämnat Paddtjärn (som den lilla sjön på bilden i föregående inlägg heter) kom vi så småningom fram till Lunedet. Vi var med andra ord halvvägs. Eftersom vi kände att vi inte hade någon tid att spilla slängde vi i oss lite energi fort som ögat, för att sedan bege oss tillbaka samma väg vi kom. Skillnaden nu var alltså att allt var tvärtom. Nedförsbacke blev uppförsbacke, uppförsbacke blev nedförsbacke osv (någon Hasse Backe syntes dock inte till). Färden hemåt började med en fantastiskt lång uppförsbacke som satte både lår och vader på prov. Väl uppe öste vi på hemåt i en helt ok takt om ni frågar oss. Det ska väl även sägas att det inte var några kaxiga typer som satte sig i bilen med en djup suck kommen från botten av våra hjärtan. Men skönt var det!

Med facit i hand var det en otroligt kuperad terräng. Den kanske inte liknar de Thailändska vägarna men det var hur som helst väldigt bra träning för oss! Vi rekommenderar verkligen denna rutt för er som gillar promenader i naturen, för mer natur än detta blir det knappast!

Spotted on the way:

1 ödla.

1 hare.

6 hundar.

Ja, det var nog allt i djurväg. Inte så värst när jag tänker efter.

Här följer ett gäng bilder från dagen:


     

   

   

Nu sitter undertecknad på tåget som ska ta mig till Stockholm. Imorgon ska jag bege mig till den Thailändska ambassaden där det ska fixas med visum till samtliga deltagare.

Det kommer även finnas tid till att träffa massa underbara människor innan det på fredag är dags att åka hem till Karlskoga igen. Men mer om det senare!

Hej så länge!


Live-blogging!

Idag är det premiär för Calles fantastiska minidator! Vi sitter just nu 6km in i skogen mellan Karlskoga och Lunedet. Känns lite speciellt att sitta mitt ute skogen med internetuppkoppling, men samtidigt bra eftersom det är på detta vis vi tänkt att genomföra våra blogginlägg de närmaste månaderna framöver. Jag (Sofia) och Calle är ute på ett 2,6mil lång äventyr och än så länge har vi drabbats av ett par hyperventilerande stunder genom terrängen, men vi ger inte upp förrän vi ser min Mitzubishi på parkeringen i stan igen!

Vi återkommer igen när vi är halvvägs, so long!




Kaeng Khiao Wan

Är det något jag längtar till, förutom denna storartade promenad vi snart kommer att begynna, så är det den fantastiska thaimaten! 

Föreställ dig ett pittoreskt, inte sällan mobilt, litet kök inne i ett skjul, längs med vägkanten eller vid strandpromenaden. Färgglada plaststolar och ihopfällbara bord dukar upp måltiden som smakar precis som man föreställer sig att himlen ser ut. Smaker från naturens alla gömmor trollas fram i fantastiska måltider med lekfulla namn som Som Tam (papayasallad), Phad Thai (stekta risnudlar) och Kaeng Khiao Wan (Grön curry med kyckling). Det bildas en frontalkrock i hjärnan. Hur kan sådan okomplicerad utrustning skapa sådan fantastisk mat? Hur kan det finnas en liten mästerkock i alla thailändare? Jag blir lika hänförd varje gång och har försökt att uppnå något som mäter sig med deras mat, men det går inte att komma i närheten. Som tur är räcker det med ett resultat som endast uppnår hälften av den storhet som dessa fantastiska rätter innebär för att jag ska bli nöjd här hemma, så därför slängde jag ihop ett storkok av just Kaeng Khiao Wan idag (Sofias egna version såklart), som ett plåster på såren och en avledande löpning. Arroy! (Gott!)






Den svenska sommaren.

Det är lite trevligt att gå runt i den svenska naturen och lukta lite på hästskit, bräka med fåren och låtsasmata kossorna med torrt gräs samtidigt som man avverkar 1,5 mil i en övningsrunda inför det som komma skall. Ska man kanske flytta ut till landet någon gång i livet? Hittar man lugnet och själen där?

Det jag ville komma till nu var faktiskt en fråga till er, kära donatorer och bloggläsare. Vi har ju fått många kommentarer om att många skulle vilja gå med oss om de hade haft möjlighet och tid, samtidigt som det ramlar in frågor lite här och var om allt ifrån vad vi ska använda för skor till hur många som bor på barnhemmet vi ska gå till. Därför undrar vi nu i Happy Crew om det skulle vara intressant att slå ihop dessa två moment och sammanstråla i en promenad någon dag. Allihopa, tillsammans? Vi tar en avslappnad runda på ca 1,5-2mil en dag som passar så många som möjligt (förslagsvis en söndag). Ungefär halvvägs stannar vi för en fika där vi får en chans att presentera oss samt att ni får möjlighet att ställa frågor som dykt upp. Sedan traskar vi tillbaka, lite härligare och lite gladare, i vår stora Happy walk-familj. Vad tror ni? Skulle det vara något som känns aktuellt och nödvändigt för er? Eller känner ni att ni har full koll på läget redan? Släng gärna iväg en kommentar så att vi vet om det är någon idé att genomföra detta tillsammans med er. Ni är det viktigaste vi har i den här resan, och vi vill att ni ska känna det också. Tilläggas bör kanske att rundan kommer att genomföras i Karlskoga.



Det regnar glädje..

* Trumvirvel*

Idag har vi glädjen att kunna presentera ytterligare en donation som gjorts av Madelene Sahlén, 24år och Mikael Rosengren, 26år med generösa 50öre/km!

Tack så hemskt mycket!
Ni är helt fantastiska, varenda en av er! :)

Trevlig helg, så håller vi tummarna för att regnet med donationer håller i sig!


Underbara människor!

Vi gillar verkligen att berätta om våra förberedelser inför äventyret här i bloggen. Allt från träning till spännande möten.

Men det vi egentligen gillar bäst är så klart att berätta för er när det ramlar in underbara donatorer till oss! Så det är nu hög tid att presentera några nya.

Denna gång vill vi tacka familjen Thingberg, bestående av Tommy, Ann-Louise samt Amanda. Deras bidrag är fantastiska 1 kr/km! Stort tack!

Men vänta, det kommer mera.

Gunilla och Christer Lundberg från Karlskoga skänker 44 öre/km. Tusen tack!

Den tredje donatorn vi vill tacka idag heter Yvonne Löfgren Malm som även hon kommer från Karlskoga. Yvonne skänker 33 öre/km. Grymt stort tack!

 

Nu vill vi i Happy Walk önska alla en trevlig helg!

På återseende inom en snar framtid!

 

Hej svejs!


Krung thep

Titta titta här!

 

Se så hon breder ut sig. Bangkok. Eller, som den Thailändska befolkningen väljer att kalla staden, Krung Thep. Om ett par månader står vi där, redo för den hittills största utmaningen i våra liv. Planen ser ut som följer:

Efter att ha landat i Bangkok på förmiddagen den 25/10 börjar vi med att ta taxi (vi vet, sjukt dålig start på en så kallad vandring). Hur som helst!

Taxin tar oss till hotellet vi bokade igår (läs föregående inlägg). Ett hotell som ligger mitt i stan. Där kommer vi ha vår "bas" i ca 1,5 dygn. Detta för att komma lite i fas med saker som tidsskillnad, klimat osv. Här finns även tid att fixa med ditten och datten inför den 27/10 då det är dags att sparka igång hela härligheten!

Den första rutten kommer alltså ske genom Bangkok för att avslutas precis vid utkanten av staden. Efter att undetecknad (Calle) för ett par veckor sedan irrade runt i Stockholm i jakt på tunnelbanan (jag gick åt precis fel håll) började så klart en liten liten orolig tanke sprida sig; hur ska jag hitta ut från den något större staden Bangkok? Men vet ni vad? Jag säger som den gode Jason Michael Bosak Diakité, alias Timbuktu: det kommer ordna sig, det gör det alltid.

Väl ute ur Bangkok har vi i runda slängar 88 mil kvar att ta oss igenom. Ursäkta, 88 grymt härliga mil!

Så här ser i grova drag hela rutten ut:

Känn på den ni!

Nu är klockan spöktimme, dvs gömma sig under täcket time!

Hörs säkert imorgon.

Ciaoo!


10/8





Idag samlades ovanstående hemma hos mig (eve) för lite bokning tills vi anländer i Bangkok! Efter ett flertal hotell bestämde vi oss slutligen för detta ovanstående - Khaosan Palace Hotel som ligger logiskt nog på Khaosan Road! Mitt i smeten :)

Kika in hotellet HÄR!

Där tillbringar vi våra första två nätter och laddar batterierna för promenad start den 27:e oktober!


Ciao! ;)


Merrell footwear & apparel!



Happy Walk kan stolt presentera nästa företagssponsor. Denna gång är namnet Merrell footwear & apparel. Precis som namnet antyder pysslar detta företag bland annat med skor. Just skor är ju något som är både bra och viktigt att använda sig av när man tagit beslutet att vandra 90 mil. Vi har därför blivit sponsrade med varsitt valfritt par skor från dem!

Det hela började med att en väldigt snäll man vid namn Thomas Gjörling kontaktade oss för att berätta att han försökte ragga sponsring av skor till oss. Detta blev vi så klart väldigt glada för!

Thomas kontaktade sedan en bekant vid namn Claes Lövenfors som jobbar för Merrell här i Sverige. Dom ställde gladeligen upp med skor till oss fem. Hur bra som helst tycker Happy Walk!

Nu är skomodellerna beställda och vi väntar ivrigt att få dra på oss dem! Några av oss valde rejäla vandringsskor medans andra valde ut lite lättare sandalmodeller som kan vara skönt att använda sig av när man kommit fram till varje delmål.

Vi kommer självklart berätta här i bloggen när skorna kommit fram, både med bild och text!

Vi vill nu rikta ett grymt stort tack till Thomas, Claes och alla andra på Merrell footwear & apparel!

TACK!


Nytt bidrag.

Johan Karlsson, 22 år från Karlskoga är vårat nya tillskott i Happy Walk som valt att skänka pengar. Generösa 1kr/km vill han bidra med, vi tackar och bockar gladeligen :)

Traskar på..




Sulor som fixerar foten och bra för både knän, rygg och höfter. Med tanke på mina knän är det helt klart värt ett försök! Köpta på Team Sportia.


Promenaderna böjar tätna och dagarna rinner förbi i snabb takt. Jag är så otroligt taggad inför denna resa med mina 4 resterande kamrater, och jag håller både tummar och tår att vi klarar oss undan skador och dylikt!

Tänkte egentligen bara svänga in och önska trevlig helg till er alla! :)


I would walk 500 miles!

Jag, Sofia, tänkte bara bevisa för er som tvivlar att jag tar detta på fullaste allvar och promenerar som om det inte fanns någon morgondag. Mina första par skor fyllde nyligen en månad och börjar redan protestera.

Någon typ av skav som jag inte vet hur jag fått till i den översta ringen? Möjligtvis går jag ihop med fötterna och skaver där på något konstigt sätt.
Den undre ringen visar en lossning av en söm vid min uppåtpekande stortå. Om man ser tillbaka på mina tidigare skor har jag precis samma slitningar även på dem.
Om 12 veckor vid denna tid ligger vi och sover i Bangkok och förbereder det sista inför den riktiga utmaningen, härligt!


Sussie!

Efter att undertecknad (Calle) spenderat några fantastiska dagar på Sveriges såväl väst samt östkust är jag nu hemma i Karlskoga igen. Tillbaka till verkligheten som det brukar heta.

Förra helgen hade som redan berättat större delen av oss i Happy Walk-gänget äran att få träffa Hans Forsell, en av två som driver barnhemmet på Phuket. Denna helg hade jag förmånen att få göra det igen. Men nu också med hans bättre hälft, Sussie Janson. Sussie och Hans är som många säkert vet vid det här laget, de två som tillsammans med fantastiska thailändska kollegor driver det barnhem vi samlar in pengar till.

Att få träffa dessa två undebara människor samtidigt kändes sjukt roligt men samtidigt lite konstigt då det annars bara har hänt när vi befunnit oss på andra sidan jorden. Att sitta i samma bil i Sverige kändes fel, men ändå så himla rätt! Om nI fattar vad jag menar!?

Efter middag tillsammans med nära och kära till dem var min fredag den bästa fredagen på mycket mycket länge. Tack för en otroligt trevlig kväll!

Vi syns snart igen! =)

När vi ändå är inne på tack-spåret vill vi i Happy Walk passa på att tacka den senaste bidragsgivaren. Lena Möller-Bondesson, 44 år från Snårestad är personen i fråga! Lena har valt att skänka den fantastiska summan 50 öre/km!

STORT TACK!

Over and out för nu!


Ett skönt duggregn

Efter en otrolig start på vår Happy Walk-tid har trycket väntat lättat lite gällande donatorer. Man skulle kunna kalla det ett skönt duggregn. Även om vi önskade att det öste hela tiden så är vi ändå realistiska i den mån det går. Dock gillar vi alla att sväva iväg en del allt som oftast, just för att våra ambitioner är så höga.
Efter en tung vecka för världen gällande dödsfall av olika grader i grannländer och på hemmaplan har vi lyckligtvis blivit räddad av en ängel i form av Susanna Lindström som valt att skänka 20öre/km till Happy Walk. Fantastiskt stort tack, Susanna!

3 månader kvar

Vet ni vad?

Idag är det på pricken exakt precis 3 månader kvar till promenaden tar sin start. Med tanke på att idén föddes någon gång i februari månad och hur fort tiden har flygit förbi sedan dess, borde detta betyda att vi åker om typ en vecka. Fast så är det ju tyvärr inte.

Självklart är det bra att vi har denna tid kvar för planering och förberedelser. Det kan tex vara bra att hinna skaffa visum innan avfärd. Annars blir det inte så glatt när vi till slut ska lämna Thailand. Det har jag hört.

Men det bästa med att ha denna tid kvar är så klart att vi hinner ragga fler personer och företag till Happy Walk! Detta är något vi tycker väldigt mycket om i gänget. Vill ännu en gång passa på att nämna hur sjukt tacksamma vi är för alla som redan visat sitt stöd! TACK!

Just i detta nu sitter undertecknad (Calle) och betraktar ett spegelblankt hav där solen håller på att gå ner. Platsen för detta är den svenska västkusten.

Om några månader får jag göra detsamma med mina 4 underbara vänner, dock på andra sidan jorden, i en helt annan världsdel men med samma sol i nedgång. Man kan mild sagt säga att jag längtar. Och det är inte ofta C. Wollgård längtar till vare sig höst eller vinter. De få gånger detta hänt är när jag vetat om att jag ska till Thailand och barnhemmet för att jobba som volontär, dvs åren 2008 samt 2009. Nu är året ett annat men samma människor kommer stå i fokus när vi (om planeringen visar sig stämma) traskar in på barnhemmets gårdsplan någon gång strax före jul.

Om några timmar är det färre än 3 månader kvar till start! Wuhuu!



Varför komma fram innan jul? Även i Thailand måste en viss person gå iväg för att köpa tidningen en viss dag...


Hans!

Nu har alla i Happy walk-gänget (förutom Christoffer som unnat sig en befogad vecka i Kroatien) fått äran att träffa den otroligt efterlängtade Hans Forssell. Hans är en av de fantastiska eldsjälar som driver barnhemmet i Muang Mai där vi kommer gå i mål om cirka fem månader.

Hans har kommit till Sverige för några veckor med ett fullspäckat schema där vi lyckligtvis fick äran att avvara en plats. Vi träffade upp honom i Örebro och delade ett par timmars nostalgiminnen, dåliga samveten och målsättningar för att avsluta kvällen i vår hemstad, Karlskoga.
Tack vare tonvis kloka råd och anekdoter från den fantastiska Hans känner vi oss mer taggade än någonsin inför promenaden. Han är, liksom vi, helt övertygad om att vi kommer genomföra promenaden med mödosam galans och har hjälpt oss räta ut många av våra frågetecken. Om fem månader kommer vi träffa honom igen på en helt annan plats i världen, efter helt andra omständigheter och i ett helt annat sällskap. Det enda vi vet med all säkerhet är att äran inför att få träffa denna genuina människa och hans stora familj kommer vara densamma. Vi längtar efter er!

Idag är det dessutom på dagen tre månader kvar tills vi tackar av den svenska marken och förbereder oss för att inmundiga den thailändska atmosfären. Härligt!



Donation!

Dagens härliga donatorer är familjen Johansson från Karlskoga som valt att skänka 33,3öre/km till Happy Walk. Familjen består av Lena, Reidar och Christer och vi tackar dessa rara människor för bidraget!

Optimism

Det är tur att det bor en liten optimist i oss alla deltagare som kommer genomföra denna fantastiska promenad, för nu börjar jag (Sofia) inse att vi faktiskt kommer få det tufft i höst.

Denna vecka har jag inlett med att promenera ca 4mil utdelat på veckans hittills passerade dagar, vilket i snitt blir 1,5mil om dagen, alltså 5km kortare än vårt kommande snitt när promenaden tar fart. Min kropp börjar redan streta emot. Idag skippade jag till exempel ryggsäcken för att min rygg och mina axlar behövde en liten vila. Nu jobbar jag ju även ca 11h per dag utöver promenaderna vilket jag inte kommer att göra i höst, men jag börjar ändå inse någonstans den fysiska förberedelsen som krävs för att genomföra detta. Som sagt, optimisten har sagt sitt ett tag, men det är tur att realisten kikade förbi och piskade igång mig. Jag inser att varje fysisk förbättring kommer vara till min fördel för mitt genomförande. Som Christoffer så vackert via fotbollstermer uttryckte sig under vår gemensamma promenad förra veckan: försäsongsträning är aldrig kul.
Det är helt sant, men den är tveklöst otroligt viktig och avgörande för hur det kommer att gå under säsongen. Vår säsong som kommer bestå av en väldans massa skavsår, asfaltsvägar, promenadsteg i oändligheter och optimister i full fräs mot deras hittills största och roligaste utmaning i livet.


Helmia Bil!

Vi kan idag stolt presentera ytterliggare ett företag som valt att skänka pengar till Happy Walk.

Det handlar om Helmia Bil i Karlskoga som valt att gå in med inte mindre än 2 kr för varje kilometer vi vandrar!

Som det kanske hörs på namnet sysslar Helmia Bil framför allt med bilförsäljning, bland annat i vår hemstad Karlskoga. Läs mer om företaget genom att klicka på länken ovan.

Vi är självklart, återigen, otroligt tacksamma för detta generösa antagande.

Tack Helmia Bil!


Bild på butiken från utsidan.

Väl inne i butiken träffade vi den alltid så trevliga försäljaren Johan Grävfält.

Här stående mellan två nya fina Volvomodeller. Tummen pekar spikrakt uppåt!

Återigen, ett stort tack till Helmia Bil!


14/7

Då var det dags även för mig (eve) att träda fram och försöka få fram några vettiga rader på denna hemsida.. Till skillnad från mina andra bloggande vänner föddes jag dessvärre inte med gåvan att skriva! Men här är jag och mer kommer det komma, så håll i hatten för här kommer felstavningar, särskrivningar och förhoppningsvis skön läsning..

Enjoy buddies!

Tar tillfället i akt och slänger upp ett gäng bilder från gårdagens första gemensamma långpromenad som slutade på ca 1,5 mil i strålande solsken.



 
 


Karlskoga skyddsprodukter!

Vi kan stolt prestentera ytterliggare ett företag som valt att skänka pengar till Happy Walk!

Det handlar om Karlskoga skyddsprodukter AB med Chrispin Stridh i spetsen som valt att skänka 1 kr/km vi vandrar. Detta är vi givetvis otroligt tacksamma för!

Ingen på företaget hade modet att ställa upp på bild, så det fick helt enkelt bli att smälla av ett kort på byggnaden.

Här är resultatet (observera spegelbilden):


Tack!

Till allas förvåning behöll Christoffer tröjan på under dagens härliga promenadrutt på 14,37km. Det var fantastiskt att alla fem hängde med och lunkade med både snabba skor och ryggsäck (nja, nästan alla hade rygga). Vi fick en liten inblick i hur det kommer att se ut framöver när vi promenerar i led längs vägkanten och är allmänt muntra och sjunger, skämtar och pratar mest hela tiden. Dock var vi alla rörande överens om att vi faktiskt inte alltid kommer vara så muntra och sjungande som vi vill vara när orken, skavsåren och gnaget om dessa rispar hål på våra trumhinnor. Men det är bara att tänka på varför vi gör detta, ta ett djupt andetag, slå på lite musik och gå in i sig själv en stund och skaka av sig.
Keep in mind, imorgon är en annan dag.

Hur som helst, jag (Sofia) äger för tillfället ingen kamera, så bilder från vår promenad kommer dyka upp under torsdagen. Jag bifogar en liten bild från Christoffers RunKeeper så får ni ta del av vart vi ägnade vår eftermiddag idag. Härliga landsbygden!

Utan att bli allt för långdragen vill jag stolt presentera dagens nya stjärna på Happy Walk-himlen som är Johan Haglund ifrån Karlskoga som valt att skänka 1kr/km. Tackar ödmjukast och uppriktigast för detta!




Gruppövning

Jag ska väl sluta tjata om att Christoffer aldrig vart i Thailand, han kommer klara klimatet helt fantastiskt bra med tanke på att han är mer vältränad än alla oss i övriga gruppen tillsammans. När vi går, springer han. Fuktig luft i lungorna, bakteriedrabbad, långt ifrån svenska landskap eller ej, det kommer bli en redig utmaning för oss alla. En utmaning som faller oss alla i smaken, som tur är.
Nu när vi invigt våra skor och material på egna håll ett tag kommer vi ta våra första övningssteg som komplett grupp imorgon eftermiddag. Det ska definitivt dokumenteras. Räkna med en tröjlös Christoffer, en överlycklig Calle med ryggsäck och tre jäntor i hasorna som drömmer sig bort till tropikernas utmaningar.



Svensk landsbygd.

Jag, Christoffer, är den enda av gänget som aldrig varit i Thailand förr. Och som om jag inte själv var medveten om detta, vilket jag faktiskt är, blir jag mer än gärna påmind om detta av mina vänner. Speciellt Sofia.

Och ja, jag förstår. Och tror mig veta. Det kommer vara varmare och det kommer vara fuktigare väl i Thailand än vad en halvokej svensk sommar kan leverera. Om detta råder inget tvivel.

Men kan det verkligen vara vackrare?

Jag har hittat två motionsrundor nu på 1.3 mil alternativt 1.8 här i Karlskoga som jag lärt mig att uppskatta mycket. Inte bara för deras avskildhets skull, utan också för det rent estetiska i dem. Med lite lugn, skön och stämningsfull musik i öronen njuter jag verkligen av att förflytta mig bland svenska sommarängar, dungar, fyrklövrar, myrstackar, tågräls och djur i hagar.

















Övning ger färdighet

Ja, övning ger ju som bekant färdighet.

Att gå är något vi behärskat under några år. Att gå ca 2 mil om dagen i 2 månader med ryggsäck är något vi övat lite mindre på. Det är därför hög tid att börja träna på just den biten.

Detta kommer bli en ganska vanlig syn framöver:



Take a walk on the wild side!

Vi vill även passa på att tacka de senaste i raden av donatorer, det handlar om familjen Pisoni Sundahl samt Angelica Hedwall, båda från Karlskoga.

Stort tack, ni är fantastiska


Karlskoga Kuriren sponsrar Happy Walk

I veckan som gått var Happy Walk-gänget hos lokaltidningen Karlskoga Kuriren för ett reportage i tidningen. - Läs hela artikeln här -

Vi fick gladeligen även med oss en varsin vattenflaska samt presentkort hos Team Sportia, det bugar och bockar vi för!




Stort tack till Karlskoga Kuriren för deras bidrag!

ICA Maxi sponsrar Happy Walk

Idag gjort Happy Walk klart med ännu en företagssponsor! Det är den största matvarubutiken i Karlskoga, Ica Maxi som vill vara med och sponsra med inte mindre än 3.33 kr/km!

Dessutom finns idéer om hur butiken kan bidra med ännu mer för att vi ska kunna nå ut om Happy Walk till än fler än vi gjort i dagsläget, men dessa saker ligger fortfarande på planeringsstadiet. Mer info om detta tids nog!



På bilden syns 80% av Happy Crew tillsammans med butikschefen Micke Norling.
Stort Tack!

Nya härliga donatorer

De senaste dagarna har det rullat in några mycket härliga medlemmar i Happy Family. Vår yngsta donator så här långt, Meja Andersen blott två månader gammal har valt att berika Happy Walk med 58öre/km. Fantastiskt tycker vi att hon vill skänka halva sitt barnbidrag till andra barn som kanske behöver det mer än hon.


Övriga änglar är Nina från Stockholm som skänker 2kr/km, Eva Jehrn som vill skänka 1kr/km, Johan och Sissela från Karlskoga som skänker 50öre/km, Ann Fahlin från Karlskoga som väljer att skänka samma summa och Terese Hedwall från Örebro som skänker 30öre/km.


En himla massa kramar till er och framför allt ett gigantiskt TACK!

Happy Walk gillar Putte i parken

Om ett par timmar slår portarna till Nobelstadions tillfälliga camping upp för alla festivalsugna människor från Sveriges alla hörn. Det vankas nämligen festival i stan och självklart kommer Happy Crew medverka med en stor dos eufori. Jag (Sofia) köpte mitt festivalpass redan i december, så man skulle väl kunna säga att det vart en väldigt lång förfest, men jag är inte desto mindre peppad för det!

I morgon kan biljetten som vi bytt ut mot festivalband äntligen ge oss tillgång till ett riktigt saftigt smörgåsbord av härliga artister och dj's. För min del ska jag se till att bevittna Manic Street Preachers, Those Dancing Days, Stures Dansorkester, Rival Sons, The Wombats, Armand Mirpour, Veronica Maggio, The Ark, Håkan Hellström och Paramore. Sen är det ju en himla massa andra artister som kommer prioriteras tack vare deras liveuppträdanden, sociala storhet eller bara för att alla andra drar dit. Det kommer bli en hel del häng i detta fantastiska festivalområde de närmaste dagarna, med andra ord.

Vi i Happy Crew är otroligt tacksamma för denna fantastiska festival som nu arrangeras för fjärde året i rad och hoppas att det blir många till. Festivaldirektören Niklas Lagerstam är en fantastisk eldsjäl som alltid ser till att det alltid finns något att göra och vara stolt över i Karlskoga. Dessutom har han gett Happy Walk ännu en anledning till att räta på ryggarna och känna stolthet tack vare Putte i parkens generösa bidrag på 5kr/km. Nu snörar vi av oss promenadskorna ett par dagar, drar på oss dansskorna och gör oss redo för en riktig folkfest! Vi ses väl där?

Jag vill bara påpeka att det kommer surras en hel del kring Happy Walk här på bloggen under veckan ändå, så tro inte att ni får strunta i att hålla er uppdaterade. Möten är inplanerade på Happy Walks favoritdag, onsdag, och när grabbarna kommer hem från huvudstaden hoppas vi på att något fint har hänt.

På återseende!

Vi jobbar på det

Många spännande saker har hänt idag som är svåra att dela med sig av innan de är helt definitiva, men vad vi definitivt kan avslöja är att allt överträffar alla våra förväntningar.

Det är kul när det börjar hända lite runt projektet så att vi kan börja dela med oss mer av allting till er. Men nu ska vi ta helgen på olika håll i Happy Crew, dock inte utan Happy Walk i åtanke. Förhoppningsvis har vi nya roliga avslöjanden redan efter helgen!

80% av Happy Crew på väg att införskaffa nytt material till promenaden. Jag (Sofia) håller i kameran och försöker få till något spontant. Det blev superlyckat!

Testwalking..

Idag skedde det. Det vi pratat om sedan i februari. Jag pratar såklart om den första övningsrundan inför vandringen.

Jag (Calle) och Christoffer snörade på oss ett av våra två par för en runda på ca 1 mil. En kort sträcka kan tyckas men vi tror det gäller att skynda långsamt för att skorna ska kunna få chansen att anpassas så bra som möjligt runt våra fötter.

Vi avverkade denna mil på ca 1.5 timmar. I nuläget har jag ingen aning ifall det är en bra, dålig eller helt enkelt ok tid. Detta får dock framtiden utvisa. Det vi kan konstatera är ändå att allt kändes riktigt bra!

Självklart kommer fler rundor av detta slag avverkas. Ibland med vissa av oss i Happy Walk-crew närvarande, ibland med samtliga, andra med utomstående i släptåg!

Givetvis hade vi inte en tanke att smälla av några bilder under träningspasset. Här utlovas skärpning!

Innan träningspasset hann vi med ett väldigt trevligt och givande möte med ett företag som har kontor i bland annat Karlskoga. Mer om detta kommer inom en snar framtid!

I helgen sticker 40% av Happy Walk-crew till vår kära huvudstad. Förhoppningsvis kan vi i och med detta prestera en ny donator som många av er förmodligen kommer känna igen. Men ni får hålla ut till tidigast söndag innan denna presentation kommer!

Over and out!
HappyWalk!

Trumvirvel..

Dagens stora tack, förutom alla fantastiska företag som hjälpt oss idag, går till tre nya värdefulla donatorer. Jonna Bröms och Johan Karlsson från Bryssel har tillsammans valt att skänka 1kr/km och Victor Nässlander från Karlskoga har valt att skänka 50öre/km.

Ett stort baotatack riktar vi till er!!

Team Sportia

Två härliga timmar ägnade vi idag åt att grilla personalen på Team Sportia med frågor om allt vad det kan innebära i materialväg att promenera 90 mil i Thailand. Tack vare fantastisk hjälp av den förträffliga personalen kom vi alla ut ur butiken med ett smörgåsbord av promenadmaterial. Det var skor, tröjor, tights, regnkläder, ryggsäck, magväskor och strumpor, och tack vare den otroligt generösa rabatten vi blivit sponsrade med i samband med Happy Walk blev vi varken ruinerade eller missnöjda med våra köp. Tack för fantastisk hjälp och fantastiska priser, Team Sportia!


Tidningsdebut

Idag gjorde vi vårt, om inte stora, så iallafall första genombrott i en tidning. Vår egna lokaltidning Karlskoga Tidning, för att vara exakt. Detta var från intervjun som vi skrev om för ett par veckor sedan, och som vi har längtat! Artikeln kan ni läsa om har eller i den fysiska blaskan i dagens upplaga av Karlskoga Tidning. Bilden är tagen från vårt reportage.

En annan rolig grej som hände idag ur mediasynpunkt var att vi även haft ett litet snack med Karlskogas egna lokal-tv, CTV och kommit fram till mycket intressanta saker. Inte nog med att de kommer sponsra Happy walk med en än så länge odeciderad summa, de kommer även ge oss två kameror inför resan där vi slutligen via och med hjälp av CTV kommer att bjuda på en liten summering av vår resa. Ett mycket härligt förslag från Johannes som vi nappade på direkt!

Mer om dagen inom kort.


Lillfredag, inte att förglömma

Ja, då var vi här igen. Den här tacksamhetsbubblan som vi omges av hela dagarna börjar växa sig stor och den är värd att nämnas så gott som hela tiden. Varje liten donation är essentiell för vårt projekt och minsta öre räknas.

Därför är det värt att nämna er alla och hela tiden förklara hur viktiga ni är. Ni ska veta att vi aldrig kommer ta någonting för givet även om vi har höga mål och ambitioner med Happy walk. Ni är styrkan i våra muskler, drivet i våra vinnarskallar och mineralerna i vårt vatten. Ni är bäst och vi vore ingenting utan er, tack!

Idag har vi utökat familjen med ett helt gäng. Den fantastiska svenska skolan QQS School i Kamala på Phuket har valt att skänka 2.22 kr/km, Marianne Eriksson har valt att skänka 1kr/km och Ebba Rosvall samt Vicktoria Brzuziewska har valt att skänka 25 öre vardera. Magiskt!

En lillördag för Happy walk

Imorn, våra vänner, lär ni hålla utkik här i bloggen, på facebook, twitter och allt som har med oss att göra. Det kommer nämligen vara en mycket händelserik dag med publicitet, möten och testning av diverse material, så håll utkik!

Eftersom det blivit dålig uppdatering under helgen p.g.a jobb, resor och midsommarfiranden så tar vi igen allt imorn med råge. Härligt, tycker vi, vad tycker ni?


God fortsättning önskar Happy crew.

Happy Helg!

Midsommarhelgen passerade likt ett expresståg och helt plötsligt är det söndagkväll.

Jag (Calle) ser dock bara positivt på detta då vi (i vanlig ordning) har en rolig vecka framför oss. En vecka som förhoppningsvis kommer innebära fler presentationer av donatorer. Dessa presentationer är något vi aldrig kommer tröttna på, var så säkra!


På tal om donatorer. Under helgen som gått har vi fått in 3 nya på den fronten! Det är Eva Petterson från Malmö, Susan & Fredrik Grieger från Åsbro samt Annika Olsson från Stockholm! Vi är ännu en gång otroligt tacksamma!

Vi kommer även presentera en liten modevisning här på bloggen. Men det är det bara jag som vet om i skrivande stund. Dagen för detta borde bli onsdag, då vi har varit på Team Sportia för inhandling av material i form av skor, väskor kläder m.m. Jag är helt övertygad om att vi kommer se otroligt snabba ut!

Jag ber er därför att hålla extra utkik denna dag. ONSDAG alltså. ONSDAG.

Om 1 timme är det förresten på pricken 4 månader kvar innan vår illa promenad tar sin start. För er som inte orkar räkna blir det med andra ord den 27:e oktober. Det är ju bara runt hörnet så att säga.

Hittills har det varit lite snålt med bilder här på bloggen. Därför kommer här en schyst profilbild på en av mina rumskamrater från tiden som volontär på barnhemmet:



På återseende imorgon!
Calle

Midsommar

Som föregående inlägg berättar har denna vecka varit över all förväntan! Tror inte ni förstår hur tacksamma vi är för ert stöd.

Nu vankas det midsommarhelg med allt vad det innebär. Vissa av oss sticker till kusten tillsammans med 50 % av Karlskogas befolkning, medan andra av oss stannar kvar med resterande 50 %. Oavsett vad man väljer är vi övertygade om att vi kommer ha en rolig helg framför oss. En helg där vi kan ladda om batterierna inför en ny spännande vecka med Happy Walk!

Möten är inplanerade, krokar är utlagda. En tripp till vår kära huvudstad står även det på schemat!
Med andra ord, håll utkik på både blogg, hemsida och facebookgrupp för att bli uppdaterade!
Det kan dock bli lite tunt med just uppdaterandet under denna helg, vilket vi hoppas ni har förståelse för!

Med detta vill vi i Happy Walk önska alla en trevlig midsommar!

Magi

Det är nu en vecka sedan vi offentliggjorde Happy Walk och vår tacksamhetsbägare har redan runnit över, flera gånger om, vilket vi definitivt inte har någonting emot. Vi hämtar gladeligen nya, större bägare, flera gånger om dagen om så nödvändigt!

Dagens hjältar och donatorer består av Daniel Brühn från Karlskoga som valt att skänka 30öre/km, Lena Engström från Huddinge som valt att skänka 10öre/km och Niklas Bäckman från Karlskoga som valt att skänka 1kr/km. Dessutom har Break Bar från Karlskoga valt att skänka 1kr/km och all sin dricks till vårt välgörande ändamål. Team Sportia har valt att visa sin uppskattning genom kraftigt reducerade priser för Happy Crew när det gäller material inför promenaden. Vilket härligt sätt att runda av vår första vecka på, tack ALLA som vart med och stöttat oss, ni anar inte hur glada vi är! När ni tror att ni anar är ni långt ifrån, en stor kram till er från Happy Crew!

Break Bar sponsrar Happy Walk!



De urtrevliga bröderna Azizi som tillsammans driver Break Bar & Cafe i Karlskoga har valt att sponsra Happy Walk! Här med en överförtjust Christoffer i mitten.

Och som man gör det. Man ska inte bara skänka 1 kr/km, utan också all den samlade dricksen fram tills promenadens slut. Hur mycket pengar det i slutändan kommer landa på är ju helt upp till gästerna, men det pratas om åtminstone ett fyrsiffrigt belopp. Kanske rentav ett femsiffrigt! Och som om inte det vore nog kommer dricksskålen att vara märkt med Happy Walk, vilket ger oss lite gratis reklam.

Stort tack för ert generösa bidrag, killar!

Team Sportia sponsrar Happy Walk!



Idag gjorde Happy Crew klart med både sin andra och tredje företagssponsor för Happy Walk! Här syns Calle tillsammans med Team Sportias representant Hanna Andersson!

Team sportia har givit Happy Crew kraftig rabatterade priser på skor, väskor, strumpor och annat material som behövs på den långa vandringen.



Här ses Calle och Christoffer testa ett par rejäla promenadskor från Salomon som lär komma väl till fots under den långa vandringen.

Vi tackar Team sportia för deras generösa bidrag till Happy Walk!

Lika som bär?


Visst finns mirakel

Det känns som om varje dag för Happy Walk är en dag som går till historien. Idag har inkorgen nästan exploderat av donatorer, vilket känns, precis som övriga dagar, helt och hållet överväldigande. Hur många vackra människor finns det egentligen på jorden? Varför är det krig när vi är så himla många som vill det motsatta?

Förutom vår debutsponsor på företagssidan Putte i parken, som vi tidigare nämnt, har vi fått hela 7 nya donatorer idag. Det känns lite som ett mirakel, faktiskt.

Tack så hemsk mycket alla fantastiska nya donatorer, och välkommen till Happy Family:

Kicki Lidström från Tumba har valt att skänka 50öre/km,
Familjen Norling, Lotta, Rolf, Tekla, Vilda och Ida har valt att skänka 1kr/km,
Sofia Jerlov från Askim, Göteborg, har valt att skänka 1kr/km,
Ida Nilsson och Martin Hedengren från Karlskoga har valt att skänka 1kr/km,
Josefin Stenberg från Stockholm har valt att skänka 11öre/km,
Anna-Maria Owén från Stockholm har valt att skänka 11öre/km,
Mathilda Branting från Stockholm har valt att skänka 30öre/km.

Om du funderat på att göra oss sällskap i Happy Family så står allting har om hur du går tillväga för att skänka pengar till Happy Walk.

Putte sponsrar Happy Walk!

Happy Walk har idag gjort klart med sin första företagssponsor! Det är Putte i Parkengänget som vill visa sitt stöd för vår promenad med inte mindre än 5 kronor/km. Helt otroligt!
Här syns om inte hela Puttecrew, så åtminstone delar av det med frontmannen Niklas Lagerstam ståendes längst ut på högerflanken.

Och som det inte vore nog med pengarna man bidrar med, så kommer det även finnas med en sida om projektet i det program/reklamblad som kommer nå minst 10 000 hushåll här i Karlskogatrakten. Dessutom har man lovat att skriva några rader om oss i deras blogg.

För den som inte vet vadPutte i Parken faktiskt är, kan vi berätta att det är Karlskogas alldeles egna festival som lockar många tusen besökare varje år! En festival som kommer besökas av samtliga från Happy Crew.

Tack Putte för Ert bidrag. Nu hoppas vi på solsken och en alldeles fantastisk festival den 6:e-9:e juli!

Family is everything

Många underbara familjer har valt att tillsammans visat oss sitt stöd, vilket vi tycker är helt fantastiskt. Vi välkomnar två nya familjer in i vår stora, glada Happy Walk-familj:
Familjen Bodin, Susanne, Elinor och Ellen från Karlskoga har valt att tillsammans skänka 1,11kr/km och familjen Larsson-Lövgren, Tommy och Åsa från Karlskoga skänker tillsammans 1,02kr/km. Tack så hemskt mycket för er genorositet och ert stöd!

Happy Child

Nu kan vi glädjas med ännu ett nytt besked. Vårt projekt Happy Walk syns numera på Happy Childs startsida på dess hemsida. HappyChild är alltså den stiftelse som våra insamlade pengar oavkortat kommer att landa hos. Pengar som bland annat kommer hjälpa barnen på det barnhem i Muang Mai där vi kommer gå i mål i höst.
Om du känner dig osäker på vart pengarna verkligen hamnar via Happy Walk är Happy Childs hemsida alldeles utmärkt att kika in på, där har de ekonomiska redovisningar som tydliggör att pengarna används till precis rätt saker.

Information och donatorer.



Idag har Calle varit och skrivit ut informationsblad som vi ska ha med oss när vi besöker företag! Blev riktigt snyggt om jag får säga det själv.

Kan även berätta att nya donatorer tillkommit! Lena Adolfsson från Degerfors, Emma Silfverhjelm från Örebro och familjen Mia, Per, Robert och Victor Larsson från Karlskoga! Kan även berättas att Ida Englund från Karlskoga valt att uppgradera sin donation från 1kr/km till 2kr/km. Sjukt häftigt tycker vi!

Eran generositet överväldigar oss verkligen

Söndagsmöte

Idag var det dags att summera veckan och planera de nästkommande under ett litet söndagsmöte. Vi är alla rörande överens om att starten vi fått är utom denna värld och att framtiden ska bli minst lika bra.
Under mötet passade vi på att ta en liten lunch nere i källaren på ett uppskattat fik i Karlskoga där vi fick prata, diskutera, skratta och spåna ostört. Vi har kommit fram till en liten gemensam aktivitet som vi kommer ha tillsammans med alla som är och vill vara med och stödja Happy Walk på ett eller annat sätt. Mer om det längre fram.
Dessutom har vi kommit överens om hur vi ska röra oss när det gäller företag som donatorer. Vi vill ju såklart att så många företag som möjligt vill vara med och nappa på vårt projekt och stödja Happy Walk och vill därför göra det så bra som möjligt.
Mötet är nu avrundat och vi knyter ihop denna dag med ett leende. Framtiden ser ljus ut och vi i Happy Walk-gänget har sjukt roligt ihop vilket är en superviktig ingrediens för att detta projekt ska bli så bra som möjligt.

Första veckan

Till att börja med vill vi presentera de tre senaste donatorerna till Happy Walk. Det handlar om familjen Ek, bestående av Annelie, Mikael, Rebecca & Jonathan från Karlskoga som valt att skänka 1kr/km, samt Madelene Kanevad från Linköping och Ida Englund från Karlskoga som skänkt samma summa!
Vi är återigen stumma av förundran!
Tusen Tack!!
Nu är det lördagkväll och veckan börjar lida mot sitt slut. En vecka som gått i glädjens tecken. För faktum är att ingen av oss, sedan detta projekt drog igång, vågat drömma om den start som vi faktiskt fått.
För att summera det hela kan vi konstatera att från det att vi blev "officiella" med detta projekt, dvs onsdagen den 15:e juni, har redan 14 privata donatorer valt att skänka pengar!
Nu ska vi fira detta på bästa sett, hoppas ni är med oss! =)
Vi kan redan nu, utan att sticka ut hakan för mycket, lova att nästkommande vecka kommer vara minst lika innehållsrik som denna!
Följ oss, så får ni svaret!

Keep rollin'!

Ja, vad ska man säga?
Vi har fått en start vi aldrig vågat hoppas på! Donatorerna fortsätter ramla in i en otrolig takt. Senast i raden är Stina Björkström, 23 år från Karlstad som valt att skänka 1kr/km. Dessutom skänker Rasmus Nordwall, 21 år från Karlskoga 27 öre/km. Är det fantastiskt eller är det än mer fantastiskt!?
Stort tack till dessa två underbara själar!

Handen är överfull

Sponsorerna som hade nått upp till en handfull människor behöver nu ta hjälp av en andra hand.
Daniel Collin, 33 år från Stockholm har valt att stödja Happy Walk med 3kr/km, vilket blir vårt största bidrag hittills! Mattias Ekman, 23 år från Stockholm har valt att stödja oss med 1kr/km. Nathalie Östberg, 22 år från Degerfors har även hon valt att stödja oss med 1kr/km. Detsamma gäller Josefine Thingberg, 22 år från Karlskoga.

Tackar ödmjukast för detta!

Happy walk, happy child, happy life!

Försiktighetsåtgärder

Trots att vi är många fotbollsintresserade i gänget är det bara killarna som fortfarande aktivt håller på att utöva sporten. Självklart är det något vi uppmuntrar, men bara till viss del. Från och med en månad innan avresa är det spelstopp för killarna och endast bara tillåtet att promenera och springa. Detsamma gäller självklart även oss tjejer.
Anledningen till detta är att Christoffer råkade ut för en stukad fot under sin fotbollsträning igår och är inkapabel till att gå ordentligt de närmaste dagarna. Det är inget vi vill riskera eftersom vi vill starta promenaden med fem starka och friska medlemmar med hälsan i behåll. Jag tror nämligen vi kommer kunna behöva den under vägen.
Det går inte att förutspå eventuella hinder som kommer att dyka upp under vägen, vare sig det gäller skavsår, stukade fötter, uttorkning eller något annat, men denna stukning var en bra påminnelse för oss att vi måste vara försiktiga och förberedda, vi vill ju inte att det här ska hända igen:

Överväldigande

Happy Walk har varit officiellt i ett dygn och redan har vi blivit överösta med lovord och donatorer, kanske mer än vi vågade tro att vi skulle få totalt på hela resan. Men nu har vi förstått att inte bara vi tar detta på fullaste allvar, utan även ni, vilket känns helt och hållet överväldigande och nästan himmelskt. Nu kan vi börja drömma så stort som vi faktiskt velat gjort och har gjort i smyg hela tiden.
De senaste donatorerna till Happy walk är bofasta i Stockholm och heter Sara Sätterman, 23 år, och Konstantin Dallas, 26 år. Både Sara och Konstantin har valt att skänka en varsin krona per avklarad kilometer. Tack vare dessa ungdomar och de övriga tre tidigare donatorer har vi redan nu en handfull donatorer som hjälper oss på vägen mot en finare värld. Tack, ni anar inte hur mycket vi uppskattar det!

De första donatorerna.

Happy Walks sida på Facebook är redan under sitt första dygn uppe i över 450 anhängare, men nu har vi också fått våra första donatorer! Tre ungdomar från vår hemstad Karlskoga har alla lovat att stödja oss med 1 kr/km var.
Tack Johan, Gabriella och Emma!
Nu hoppas vi, såklart, att många fler, både privatpersoner och företag, väljer att följa deras exempel. Och tänk på att inget bidrag är för litet. Om man känner att man inte kan donera mer än kanske 90 kronor, så är det bara att mejla oss på [email protected] och säga att man vill donera 10 öre/km.
Många bäckar små...

Hemsidan.

Idag jobbas det, precis som alla andra dagar, hemifrån med Happy Walk. Dagen till ära har Calle fått hjälp av vår kompis Tony med att styra upp hemsidans utseende.
Tummen upp från Calle!

Välkomna till Happy Walk!

Välkomna, kära läsare och donatorer. Vi i Happy walk-gänget är redan oerhört rörda av all respons och alla visdomsord vi fått av er.
Happy walk kommer i korta drag innebära att vi fem deltagare under hösten kommer att flyga ner till Thailands huvudstad Bangkok för att sedan snöra på oss våra promenadskor och gå ner till den sydliga staden Phuket och nå slutmålet i Barnhemmet Muang Mai, där stiftelsen Happy Child är huvudsponsor. Denna sträcka mellan Thailands främsta städer är ca 900km lång. Under promenaden ska vi försöka uppmärksamma så många människor som möjligt om vår promenad och förhoppningsvis gå i mål med en helt fantastisk summa pengar till de mindre gynnsamma, genom sponsorer och med hjälp av er. Viktigt att poängtera här är att vi kommer bekosta hela denna resa själva och att de pengar som skänks i förmån för projektet kommer att gå oavkortat till Happy Child. För att inte bli alltför långdragna går det att läsa mer om vårt projekt på www.happywalk.se och om det uppstår frågetecken eller synpunkter tar vi gladeligen emot dem genom en kommentar på bloggen eller via ett mail till [email protected].
Även om vi redan smygstartat projektet var det en viktig dag i Happy Walks historia idag. Vi gjorde vår första intervju, och detta med lokaltidningen Karlskoga Tidning. Dessutom startade vi upp en Facebook grupp för Happy walk, som vi önskar att alla vill vara med och stödja. Trots att gruppen bara funnits i några timmar har antalet medlemmar redan börjat närma sig 400 medlemmar i skrivande stund, vilket vi är oerhört stolta över!
Det allra bästa med denna dag är dock att vi fått vår första donator till Happy Walk. Johan Sandberg, Karlskoga, kommer att stödja projektet och Happy Child med 1kr/km. Tack Johan!
Vi kommer försöka uppdatera bloggen så ofta som möjligt och försöka informera om allt vad projektet innebär så ingående vi bara kan. Allt ifrån ekonomiska redovisningar, via sponsorer och stegräkningar till humör, förberedelser och utföranden. Vi är alla jättebegeistrade inför detta projekt och brinner för det otroligt mycket. Det är viktigt för oss att alla sposorer och följare av Happy Walk känner sig nöjda med våra genomföranden, och vi uppmuntrar därför till all typ av kontakt med er för att kunna förbättra projektet.
Tills vi hörs igen vill vi tacka alla er som peppar oss och som hjälper oss att genomföra detta.
Mvh,
Sofia, Calle, Christoffer, Sofie och Evelina

RSS 2.0