Yan.

Vid 19.00 lokal tid hämtade så vår nyfunne vän och guide, Yan, eller som han egentligen heter - Sayante Papakham, upp oss för att skjutsa oss till ett trevligt matställe. I sann thaianda fick jag och damerna sitta på flaket av hans fräscha pick-up, medan Calle i sina vana trogen "shotgunade" sätet bredvid, i detta land till vänster, om chauffören.

Vi beställde in diverse smårätter som kombinerades med ris. Det var grillad fisk, currygryta med räkor och tre andra smårätter som vi delade kamratligt oss alla emellan. Maten var god, men det var väl att höra om Yans liv och upplevelser som var det mest intressanta. Verkar vara en begåvad kille den där Yan som kan prata thai, engelska, japanska, laos(ka?) och nu höll han på att plugga fillipinska. Han berättade även om en upplevelse han hade haft i Kina, där ingen tog sig tid att hjälpa honom när han som mest behövde den. Det var då och den dagen han bestämde sig för att alltid hjälpa en främling i nöd. Så därför när han såg oss stå där, smått vilsna bara meter utanför hans hus i Samut Sakhon, var det för honom självklart att sträcka ut en hjälpande hand till den som behövde den. I detta fall oss!

Och som han gjort det. Efter middagen drog vi tillbaka till hotellet där vi tillsammans tittade igenom vår rutt där han kom med både förslag och idéer, samt att han skrev ner diverse fraser som kan komma att hjälpa oss i vår strävan att nå Phuket. Och hans nummer har vi ifall det skulle krisa med översättningen någonstans och u name it... Han erbjöd sig tom att skjutsa oss en bit, men det sa vi vänligt, men bestämt, nej tack till :)

Här står hela gänget samlade runt vår nye vän. Yan.

Ha det fint! Imorgon ska vi knalla till Kalong.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0