Phong Prasat

Detta inlagg skulle egentligen lagts upp igar men da internetuppkopplingen var av det samre slaget var detta ej mojligt.

Hejsan hoppsan, alla lasare!

Nu har Happy Walk sa tagit annu en hamn i besittning. Platsen for dagen ar Thong Chai och Rachawadee Bankrut Resort (som inte ar lika fattigt som namnet antyder). Anne ett sadant dar boende med fantastisk utsikt over havet och aven en behagfull, om an nagat sur, pool att plaska och njuta av och i. Och i skrivande stund kommer den ena skona brisen efter den andra in fran det stora bla och skoljer over med perfekt varme. Livet ar gott helt enkelt! Men det ar som vi brukar saga efter avklarad etapp - det ar vi varda.

Som ni ju vet var gardagens promenad en riktigt blot historia. Regnet pilade ner hela dagen och lamnade oss inte med nagra storre forhoppningar om en ljusare mandag. Men tji fick vi och tur var val det!

Om vi har nagat favoritvader nar det kommer till sjalva promenerandet ar det helt klart lite jamngratt sadar. Da ar allt behagligt och alldeles lagom. Man behover inte ha rast lika ofta och inte heller dricka sana kopiosa mangder vatten som ar fallet under de mer soliga dagarna.

Precis sa borjade denna mandags etapp, tillika den 17:e totalt. Och holl sig sa under de fem forsta av dagens cirkus sju timmar. Sen kom sa den beromda solen fram igen och gassade. Det ar verkligen sa den jobbar nar den ar framme har, gassande. Men, som varit fallet under samtliga etapper, tog vi oss alla i mal och idag betydligt torrare om kroppar och klader an igar.

Nagot inte lika roligt ar annars det som intraffar dagligen nar vi ar ute och vandrar. Det ar namligen sa att manniskans "basta van", hunden, inte alls ar vara basta vanne i detta land. For har blir man dagligen bokstavligt talat utskalld manga ganger om och nog illa kan val det tyckas vara. Hundarna brukar noja sig med att skalla sig hesa pa oss och nar vi sa knallar forbi dem och bortat, verkar de nojda over sin egen duktighet och over att ha skyddat bade sig sjalva och sina eventuella hussar fran de hemska svenskarna.

Idag var det dock en rackare till hund som tog sitt overbeskyddande jag till en ny niva da han forst gjorde ett utfall mot Sofie bara nagon meter ifran henne, for att sedan gora samma sak mot Christoffer tre ganger om. Han visade tander, morrade och hoppade mot en till slut lite smaskarrade unge mannen som i vanliga fall inte har nagon som helst hundfobi. Men helt klart ar det sa att hundslaktet i detta land ar nyckfullt och nagot man helt klart ska ha respekt for. Nu slutade denna historia bra ocksa eftersom inget blod utgjots, men en aning hogre puls pa Christoffer kan vi med latthet konstatera.

 

Dagens inlagg:

Efter en skakande upplevelse under gardagen med diverse hundincidenter, fortsatte dessvarre aven denna dag i samma spar. Det ar nastan sakert att saga att samtliga deltagare utvecklat nagon form av hundradsla har nere som inte funnits forut. De har vunnit nagon typ av respekt som de inte alls fortjanar. De stormar ut fran gardarna till vagkanten och skaller ut oss efter noter sa hoga att vi inte ens visste att de fanns. Vi har fatt enskilda tips om hur vi ska lyckas bli av med dem, men da vi ar radda att skramseltekniken ska ge motsatt effekt pa hundarna genom annu intensivare attacker vagar vi oss inte riktigt pa det. Men nagot maste definitivt goras, for det kanns lite som om livet offras en smula nar de visar tanderna och springer efter oss. Vi vill ju trots allt slutfora denna promenad med halsan i behall.

 



Nog om det, i ovrigt kandes dagens rutt bade lang och saftig, da det varkte bade i knan, fotter och lar pa deltagarna. En amputering av lilltarna ar inbokad for Sofia. Efter lite snedsteg pa vagen hamnade vi tillslut pa ratt kol igen och nu ar vi bosatta pa ett billigt hotell efter vagen i Phong Prasat. Imorgon fortsatter vi soderut och nu narmar vi oss halften av promenaden med stormsteg! Nar man inser att det borjar bli kortare vag kvar an man redan har gatt sa pirrar det till lite i kroppen. Imorgon ar det dessutom tre veckor sedan vi tog vara forsta promenadsteg ifran Bangkok, vilket betyder att om vi haller detta tempo ar vi framme i Muang Mai i god tid innan jul! Peppar peppar..

For bilder, klicka HAR!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0