Majsmannen.

Nar man gar langs vagarna i Thailand ar det ett standigt vinkande och hejande fran de forbipasserande till oss Happy Walkare. I borjan blev man forvanad och glad, medan man numer bara blir glad. En del till och med stannar och fragar vart man ska och om man vill ha skjuts. Sen finns det sana som gar annu ett steg langre - som mannen vi stotte pa idag.

Majsmannen.


Han akte forbi oss en gang pa morgonen efter att vi lamnat Yesan. Han saktade in och fragade vad vi hade for oss och var vi skulle. Vi tackade nej till den erbjudna skjutsen och han akte vidare. Inget mer med det liksom. Nagra timmar senare var det dags igen. Han saktade in och rakade ha en vattenflaska till overs som vi fick av honom. Sedan, med sisadar en halvmil kvar och ga och bade trotta huvuden och kroppar kom han forbi igen! Denna gang hade hade inte bara med sig en vattenflaska, utan flera. Och som inte detta vore nog hade han med en pase med grillade majskolvar till oss alla! Vi tog emot bade vatten och majs med oppen famn och fick dels energi i magen, men framforallt energi i sjalen att mobilisera om och ta dagens stentuffa etapp i mal.

Vilka manniskor det finns i detta land! Man blir hanford, overraskad och lika glad varje gang over denna otroliga gastfrihet och medmansklighet som finns. Och jag farstar varfor manniskor aker tillbaks hit och blir kara i bade landet, med dess natur och klimat, men kanske framforallt i dess befolkning!

Ska bli spannande att se vem som overraskar oss imorgon.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0