Happy walk räknar ner

Idag tackade vi den trevliga personalen och våra bungalows från Kui Buri och stegrade vidare mot nya äventyr. Man skulle kunna säga att vi delat upp den aktuella rutten i tre, eftersom det slutliga målet är där vi befinner oss just nu, nämligen i Huay Yang. Dock är det ca 6 mil mellan Kui Buri och Huay Yang, så vi försöker fördela rutterna på 2,5 mil, 2,5 mil och slutligen 1 mil på fredag. Anledningen till att vi bara tänkt gå 1 mil på fredag stavas vila! Efter våra sista steg på fredag förmiddag så kommer vi ta en otroligt befogad vilodag på lördag samt att vi ska försöka suga ut så mycket härligheter som vi bara kan på fredag. Det passar sig nämligen otroligt bra att vila just här i Huay Yang eftersom vi här fått ett alldeles eget hus att utnyttja dessa fyra dagar vi tänker stanna här. Allt detta har vi att tacka den fantastiska Kjell Bergqvist och hans generösa familj. Som om de inte gjort nog för oss redan genom att skänka den fantastiska summan 20kr/km till Happy Walk.

När vi traskat 35 000 steg och ca 2,6 mil idag kände vi att dagens krafter var slut och vi försökte ragga taxi in till Huay Yang, vilket inte var helt lätt. Den första taxin vi fick tag på tänkte så gott som barskrapa oss vilket vi inte var beredda att gå med på, så vi bestämde oss för att använda oss av den beprövade tumm

en-i-vädret-metoden istället. Efter att vi försökt lifta i ca 15 min kom det tillslut en vänlig thailändare som tog oss till en polisstation ca 6km bort. Väl på stationen fick vi hjälp med skjuts till Huay Yang, där vi nu befinner oss i ett rymligt och alldeles förträffligt hus precis vid havet.

I morgon tar vi återigen en bil tillbaka till där våra steg slutade räknas idag och fortsätter så långt vi orkar och försöker ännu en gång lifta oss eller hitta taxi tillbaka till huset. Livet som en äkta backpacker är mäkta inspirerande och faktiskt riktigt upplyftande. Även om stegen kan vara otroligt tunga i vissa avseenden så är ändå upplevelserna så pass upplyftande att det i slutändan inte känns. Nåja, på vår efterlängtade vilodag på lördag kommer det kanske kännas att vi trots allt är värda en utjämning av solbrännorna, avslappnande massage, en riktig sovmorgon och ett svalkande dopp i havet! Tack för att ni ger oss möjligheten, familjen Bergqvist!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0